12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У ПЦУ заявили, що не відлучатимуть Філарета від церкви

Православна церква України на засіданні синоду може констатувати, що патріарх Філарет вийшов з ПЦУ, але не відлучатиме його від церкви.

Про це на брифінгу сказав член синоду ПЦУ, архієпископ Євстратій Зоря, — передає Громадське.

«Думаю, у понеділок на синоді буде просто констатований факт, що святійший Філарет та ще двоє єпископів виокремились із ПЦУ. І далі ми як церква за них не нестимемо відповідальності», — сказав він.

На питання, чи відлучатимуть патріарха Філарета від церкви, Євстратій висловив сумнів у можливості відлучення.

«Ми ж не вчиняємо ніяких дій щодо митрополита Онуфрія чи патріарха РПЦ Кирила. Ми до них не маємо стосунку», — зазначив архієпископ.

«Я розумію, щоб всім хотілося б різких заяв, а ще щоб за бороди почали один одного тягати. Але наша задача — показати єдність церкви», — додав він.

Також Євстратій зазначив, що з боку Константинополя не має бути ніяких санкцій за дії Філарета і зазначив, що Константинополь не відкликатиме томос.

«Наскільки я знаю, Константинополь має намір висловити жаль щодо дій святійшого Філарета. Але ми показали, що ПЦУ не підтримує таких дій», — вважає він.

Нагадаємо, сьогодні, 20 червня, на «соборі» Філарета вирішили відновити ліквідовану УПЦ КП та скасувати ПЦУ. Окрім того, Філарет претендує на всі кошти і майно ліквідованої УПЦ КП.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>