15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Польщі відбулося відкриття пам’ятника “жертвам українських націоналістів” (ФОТО)

У польському місті Щецин у неділю, 10 лютого, відкрили пам’ятник “жертвам українських націоналістів 1939-1947рр”. Його профінансували за кошти платників податків, серед яких є і українці.

Про це у Facebook написав Голова ОУН Богдан Червак.

https://www.facebook.com/bogdanchervak/posts/2556206657746844

“У цьому антиукраїнському шабашу взяли участь високі державні чиновники, польське духовенство, муніципальна влада”, – пише Червак.

Він відзначив, що “пам’ятник” профінансований з бюджету Інституту нацпам’яті Польщі, отже за кошти польських платників податків, серед яких, до речі, чимало українців.

“Характерним став виступ директора польського Інституту національної пам’яті пана Шерека, який Волинь і Галичину назвав “Східними Землями Польщі”, а УПА звинуватив у “геноциді” і “волинській різні”. Кажуть, поляки на своїй землі мають право відкривати будь-які пам’ятники”, – розповів Червак.

Він зазначив, що при цьому поляки мають знати, що “плюють нам у душу, знущаються з наших героїв і нічим не різняться у питаннях історичної пам’яті від Москви, яка свою імперську політику збудувала на паплюженні ОУН і УПА”.

“Очевидно, що цей “пам’ятник” унеможливлює українсько-польський діалог, а вина за фіаско політики українсько-польського примирення повністю лягає на Польщу.
Уже давно настав час на державному рівні в Україні увіковічнити пам’ять жертв польського концтабору “Береза Картузька” і операції “Вісла”, – зазначив голова Голова ОУН.

“Заяви про Волинь і Галичину як “східні землі Польщі” має раз і назавжди присікти МЗС України. Не бажано доводити ситуацію до того, щоб поляків отямлювали українські націоналісти”, – наголосив він.

Нагадаємо, Польща нагородила Сенцова за внесок у ствердження людської гідності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>