9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У одній зі шкіл Київської області вчитель веде політичну агітацію

У місті Боярка Київської області вчителька історії в ліцеї “Гармонія” Тетяна Матвійчук веде політичну агітацію прямо на уроках.

Відео “уроку” з’явилося у мережі. Під відео зазначено, що вчитель агітує за нинішнього президента Петра Порошенка і за опозицію до такої думки занижує оцінки школярам.

На кадрах чутно, як учителька дорікає Зеленському за заклик припинити стрілянину на Донбасі, і заявляє, що він нібито “ставав на коліна перед Кадировим”.

“Через рік будете плакати. Навіщо воно вам? Україна повернеться туди, і знову сусід буде нами… Побачите. І ви точно знаєте, що при Порошенку цього не буде”, – переконувала вона учнів.

https://www.youtube.com/watch?v=LSVglxGMq1I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0rLsbcuBBP0k0ER9lWGRWZp89WWxlozMHy7fHROpq4UO0uf33fqu3iJTk

Ба більше, нещодавно вчителька змусила учня 10 класу читати вголос перед класом текст про “Шкоду Зеленського для України”. Дитина відмовилася читати, сфотографувала текст і відправила його батькам, а ті, в свою чергу журналісту телеканалу “1+1” Євгену Плинському, який оприлюднив медіафайли і звернувся до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

До цього, минулого тижня та ж сама вчителька проводила усну лекцію на цю тему.

Нагадаємо, в Україні політична агітація в навчальних закладах заборонена. Відповідно до частини четвертої статті 80 Закону України “Про освіту”, “об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням”.

Але випадки політичної агітації у навчальних закладах всіх рівнів непоодинокі. У лютому Київська міська рада навіть прийняла рішення “Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації в загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва”.

Ст. 31 нового Закону «Про освіту» забороняє втручання політичних партій і об’єднань в освітню діяльність. На жаль, деякі політики зухвало ігнорують Закон, проявляють дивне винахідництво з метою обійти його норми. Київрада своїм рішенням додатково конкретизувала проголошений в Законі принцип, встановивши повну заборону будь-яких форм політичної реклами, агітації і брендингу на території шкіл. Київрада також зобов’язала Департамент освіти КМДА здійснювати постійний нагляд за дотриманням положень Закону та невідкладно припиняти порушення.

Нагадаємо, Зеленський рекламував себе у соцмережах в день тиші і день виборів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>