9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У МЗС розповіли, як паспортний указ Путіна нагадує дії нацистів

Заступниця міністра закордонних справ України Лана Зеркаль заявила, що паспортний указ президента РФ Владіміра Путіна нагадує дії нацистів, а тому потягне за собою правові наслідки.

“Практика надання громадянства на окупованих територіях активно використовувалася в Європі нацистами. Нацисти нав’язували німецьке громадянство населенню окупованих територій, через яке на населення поширювався примусовий призов до армії та примусова праця”, – написала Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

Російська Федерація використала інститут громадянства для порушення територіальної цілісності та суверенітету України, наголосила заступниця міністра.

Зеркаль Зазначила, що таку практику РФ вже застосовувала в окупованому Криму, і громадяни України, які відмовились від нав’язаного їм громадянства РФ, стали жертвами дискримінації.

Зеркаль нагадала, що ці порушення є предметом судового розгляду в Міжнародному Суді ООН.

Вона висловила переконання, що РФ понесе правові наслідки за свої неправомірні дії “яким би складним і довгим цей процес не видавався, та якою б не була міжнародна політична кон’юнктура”.

“Інші держави підтримають підхід невизнання жодних прав Російської Федерації, на які та може посилатися внаслідок застосування Указу про надання громадянства… Дії РФ є ескалацією конфлікту і є підставою для посилення стримувальних дій проти РФ”, – додала заступниця голови МЗС.

Раніше ми писали, що в Україні зросте вартість біометричного паспорту.

Нагадаємо, посольство України вимагає вибачень від чеського видання через матеріал про Зеленського.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>