12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У МОЗ розповіли, яким торговельним закладам дозволено працювати під час “карантину вихідного дня”

Торговельним закладам, у яких відведено не менше 60% площі під продукти харчування, дозволено працювати під час карантину “вихідного дня”.

На цьому наголосив заступник міністра охорони здоров‘я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – передає УНН.

“До нас надходять відомості, що контролюючі органи вимагають від супермаркетів та магазинів закрити відділи непродовольчих товарів або прибрати такі товари з полиць”, — зазначив головний державний санітарний лікар.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, у положеннях постанови про карантин “вихідного дня” чітко прописані норми, за якими дозволено роботу торговельних закладів.

“Наразі ж ми стикаємося з випадками буквального трактування написаного у положенні. Варто зазначити, що відповідним пунктом постанови про карантин “вихідного дня” дозволено роботу супермаркетів та магазинів із площею 60% і більше під харчові продукти, без обмеження торговельного асортименту закладу”, — додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в Україні відсьогодні через поширення COVID-19 почав діяти карантин вихідного дня. Його було запроваджено в Україні рішенням Кабінету міністрів від 11 листопада. Під час його дії три пари вихідних — з 14 по 30 листопада не працюватиме нічого, крім громадського транспорту, продуктових магазинів, заправок, аптек та низки інших установ.

Раніше повідомлялося, що петиція до президента про скасування карантину вихідного дня набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>