6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Мінсоцполітики запропонували дозволити співробітникам “прогулювати” роботу у випадку затримки зарплати

У Міністерстві соціальної політики розробили новий законопроект, який дозволяє співробітнику “прогулювати” робочі дні, якщо роботодавець не виплачує йому зарплату більше 15 календарних днів.

Про йдеться у пректі закону, опублікованому на сайті міністерства.

Якщо законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати” візьмуть в Раді, то в разі затримки виплати заробітної плати на термін більше ніж 15 календарних днів працівник зможе припинити виконання роботи на весь період затримки, попередивши про свої дії власника або уповноважений ним орган у письмовій формі не пізніше ніж за два робочих дні.

“У разі припинення працівником виконання роботи в зв’язку з затримкою виплати заробітної плати власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові компенсацію в розмірі, визначеному колективним або трудовим договором, але не менше двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) пропорційно тривалості припинення працівником виконання роботи .

Тимчасове призупинення працівником виконання роботи не може бути підставою для застосування до нього дисциплінарного стягнення “, – йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що у Мінсоцполітики розповіли, скільки українців працюють за кордоном.

Крім цього, Мінсоцполітики оголосило про введення нових субсидій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>