9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Луцьку три родини вимушених переселенців можуть залишитися без домівки

У Луцьку на вулиці можуть залишитися три родини переселенців із Луганщини та Донеччини. Люди, серед яких пенсіонери та інваліди, 5 років винаймали кімнати в одному з місцевих готелів. Втім минулого року там з’явився новий орендар, у готелі затіяли ремонт, а переселенців попросили виїхати.

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі ZIK.

Олександр Шведов – колишній гірник, нині на пенсії. На Волинь із сім’єю переїхав із Донецька одразу після початку збройного конфлікту в 2014-му. Відтоді учотирьох жили у маленькій кімнатці в готелі. Минулого тижня їх попросили на вихід.

«Кажуть: покиньте готель. Та куди я його покину, коли у мене теща після інсульту, а син – інвалід першої групи, самотужки у вбиральню ходити не може», – бідкається переселенець Олександр.

Із 20 родин переселенців, які мешкали у готелі, не виїхали лише три. Світлана Бондаренко тут разом із матір’ю. Син був бійцем батальйону «Айдар», тож дорога до рідного Луганська назавжди закрита.

«Вони повинні були звернутися у міськраду з питанням про розселення нас у якесь соціальне житло. Нам запропонували самостійно вирішувати це питання. Міськрада, облрада, облдержадміністрація – відповіді немає ніякої», – розповідає переселенка Світлана.

Аби знайти нові помешкання, переселенці просять часу до 1 червня.

«Вже все, речі практично зібрані. Я зараз маю поїхати в Київ, щоб там вирішити проблему з житлом», – пояснює переселенка.

Залишити людей у готелі не можна, каже директор. Тут розпочали ремонт, номери від’єднують від комунікацій, а людей про виселення попереджали за кілька місяців.

У департаменті соцполітики розповіли: Шведовим пропонували поселення у геріатричному пансіонаті. Бондаренкам – житло в області.

«У селах є вільні будинки, тож їм було запропоновано, але вони відмовились. У місті Луцьку, на жаль, вільного соціального житла немає. Ми сприяємо, чим можемо. Утримувати повністю цих людей ми не маємо можливості», – запевняє директор департаменту соцполітики Луцької міськради Вікторія Майборода.

Переселенці тим часом вирішили шукати роботу й житло в інших регіонах. Сподіваються, що у найближчі два тижні їх таки не викинуть на вулицю.

Раніше ми писали, що голова ЛОДА закликав прийняти повторний мораторій на російську попсу на Львівщині.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>