9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Ляшка хочуть притягнути до відповідальності Порошенка і Клімкіна через «мінські угоди»

Визнати підписання «мінських угод» незаконним і притягти за це до відповідальності колишнього президента Порошенка та міністра МЗС Клімкіна вимагають у команді Олега Ляшка.

З відповідним позовом до ГПУ та ДБР звернувся народний депутат фракції РПЛ Віктор Вовк, – пишуть у прес-службі РПЛ.

«Я заявив про вчинення колишнім президентом Порошенком та міністром Клімкіним злочину зловживання владою та службовим становищем, а саме – про систематичне вчинення протиправних дій щодо незаконного підписання та виконання нератифікованих парламентом і неконституційних «мінських угод». Зокрема, про незаконне внесення у Верховну Раду законопроектів щодо впровадження цих «угод» та про спрямування Міністерства закордонних справ на незаконні дії щодо їх виконання», – підкреслив Вовк.

За його словами, відкриття цих справ проти найвищих керівників держави буде застереженням президенту Зеленському у його міжнародній політиці.

«Команда Олега Ляшка наполегливо радить президенту Зеленському не бути заручником спадщини Порошенка та не бути залежним слабаком. Не боятись відкрито заявити про смерть «мінських угод». Не боятись вимагати зміни переговорного формату з мінського і нормандського на будапештський, як це обіцяв кандидат Зеленський під час виборчої кампанії. Не боятись невдоволення світових лідерів, захищаючи права українського народу, та нагадати країнам-гарантам про їх зобов’язання за Будапештським меморандумом», – зауважив Вовк.

Нагадаємо, у Конгресі США розглянуть законопроект про підтримку України, на якому наполягав Ляшко.

21 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>