14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Львові заборонили клаптикове утеплення будинків в історичному ареалі

У Львові заборонили клаптикове утеплення будинків в історичному ареалі. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 14 січня, на засіданні виконкому ЛМР.

Пам’ятки архітектури заборонили утеплювати взагалі. Питання утеплення фасадів будинків у межах історичного ареалу, які не є пам’ятками архітектури, розглядатимуть індивідуально в управлінні охорони історичного середовища, – повідомляє Твоє місто.

Про наміри переглянути нові Державні будівельні норми для Львова ще 3 січня під час брифінгу повідомили заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко та начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. 18 грудня Кабінет Міністрів України дозволив утеплювати старий житловий фонд без отримання дозволів. Маються на увазі будинки, які не несуть історичної цінності, та об’єкти культурної спадщини місцевого значення. Під час брифінгу йшлося також про заборону клаптикового утеплення фасадів у Львові взагалі, проте в нинішній ухвалі це питання було відсутнє.

Крім того, міська рада готова співпрацювати з мешканцями будинків та ОСББ щодо повного утеплення фасадів. Що стосується несанкціонованих робіт в історичній частині міста – то такі випадки розглядатимуть під час засідань адмінкомісії міста, а винуватців каратимуть штрафами.

Як повідомлялося, на Львівщині ще одна парафія РПЦ перейшли до Православної церкви України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>