9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Львові учасник акції за відставку мера погрожував журналісту

28 травня один із учасників вуличної акції протесту біля львівської Ратуші, член організації «Українська спілка учасників АТО» Сергій Фаворський пригрозив побити журналіста Андрія Дрозду.

Про це повідомляється на сайті видання Zaxid.net, також видання опублікувало відповідне відео.

На відеозаписі зафіксовано, що Сергій Фаворський втрутився у розмову журналіста з учасником акції Олександром Цигилком.

Останній, як зазначає Zaxid.net, є сином співзасновника громадського формування «Розвиток громади» і фігурантом розслідування видання про захоплення 6 га землі у с. Скнилів неподалік Львівського аеропорту.

Як стверджує видання, особисто Олександр Цигилик отримав там 1,5 га землі. Тож журналіст запитав у нього: «Як ваша земля в Скнилові, розкажіть, 1,5 гектари?»

У цей час у розмову втрутився член «УСУ АТО» Сергій Фаворський, який звинуватив журналіста та «24 канал», мікрофон якого був у руці Андрія Дрозда, в проплаченості, брехні та порушенні журналістської етики.

«Ви і “24 канал” не є журналістами», – сказав Фаворський.

Журналіст спитав у нього, чи він захищає Олександра Цигилика і чи платять йому за захист.

«А ви хочете зараз по обличчю получити за такі слова? Я вам на камеру це скажу. Ви тільки що нахамили людині – і ви питаєте, чи це погроза?» – сказав активіст.

Після словесної суперечки Фаворський також обізвав журналіста ідіотом.

«Андрій Дрозда, ти є ідіот. Я тобі це говорю в очі. Ти є хвора людина, ти ідіот, і з тобою спілкуватися ніхто не буде, тому що спілкуються з нормальними людьми, нормальними журналістами», – сказав він.

Журналіст заявляє, що пізніше Сергій Фаворський вже не на камеру ще кілька разів повторив свої погрози. Редакція Zaxid.net має аудіозапис цих слів.

«Представ собі, якби я на камеру тобі дав. Мені би за то нічо не було, тому що є юристи і в мене є купа свідків. Я тобі говорю, якщо ти будеш мене ображати, то я тобі реально дам по обличчю. Хочеш правду говорити – я тобі слова не скажу, а будеш іграти свою роль, то я тобі дам по обличчю. Запам’ятай ці слова. Я знайду, як це зробити дньом, після обіду. Це не погроза, це констатація факту. Ну, хай буде так – це погроза», – заявив під час розмови з журналістом Сергій Фаворський.

«Сергій Фаворський підтвердив, що його слова – це погроза. Йому не подобається, як наше видання висвітлює діяльність його організації. Я серйозно ставлюся до цих погроз і обов’язково звернусь до правоохоронних органів щодо цього інциденту», – розповів Андрій Дрозда.

Редакція Zaxid.net заявляє, що також звернеться до поліцію із заявою про спроби перешкоджання журналістській діяльності, а також зверне увагу на цей інцидент міжнародних журналістських організацій.

У виданні зазначають, що Сергій Фаворський та інші члени «УСУ АТО» регулярно беруть участь у політичних вуличних акціях у Львові. Про діяльність цієї організації Zaxid.net опублікував низку розслідувань та публікацій/

У понеділок, 27 травня, «УСУ АТО» та низка інших місцевих угрупувань розпочали безстрокову акцію на площі Ринок з вимогою відставки мера Львова Андрія Садового.

Раніше ми писали, що у Києві “замінували” Смарт-Плазу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>