12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Києві суд зобов’язав ще одного балансоутримувача привести сховище у належний стан (фото)

Органами столичної прокуратури послідовно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на зобов’язання власників та балансоутримувачів привести у стан готовності сховища у місті Києві.

Про це повідомляє ІНФОРМАТОР з посиланням пресслужбу Київської міської прокуратури.

Так, за реагування Святошинської окружної прокуратури міста Києва в судовому порядку зобов’язано балансоутримувача привести у належний стан сховище для мешканців столиці.

Встановлено, що на балансі одного з приватних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту, яка розташована по проспекту Берестейському та здатна розмістити 150 громадян.

Разом з тим, перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися як укриття.

В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя і здоров’я людей.

При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.

Реагуючи на вказані порушення, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду.

Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

Як повідомлялося раніше, упродовж 2022 – 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.

Нагадаємо, закріплення Сил оборони України на позиціях на лівобережжі Херсонської області може змусити російських окупантів на цьому напрямку спробувати провести певне перегрупування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>