8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Києво-Могилянській академії створили комітет щодо протидії домаганням

У столичному університеті «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) запровадили «Політику попередження і боротьби із сексуальними домаганнями», крім того був створений відповідний комітет.

Про це в ефірі Громадського повідомила Діана Проценко, деканка по роботі зі студентами в університеті.

Згідно з політикою, виш засуджуватиме гендерне насильство, сексуальне домагання на робочому місці та в освітньому процесі. Відтепер в університеті заборонені дискримінаційні висловлювання, утиски та мова ненависті.

«Цей механізм тільки запущений, тому поки не можемо говорити про практику — як працює і що працює. Але має працювати наступним чином: комітет, який складається з 4 осіб, у нас є двоє експертів, є представник студентського самоврядування», — розповіла Проценко.

Вона пояснила, що студенти або працівники вишу можуть звернутись до комітету з попередження і проханням про боротьбу із домаганнями зі скаргою. Далі представники комітету мають зустрітись з людиною, яку звинувачують у домаганнях та з’ясувати причини та деталі конфлікту.

«На цей комітет можуть подаватися скарги, але ще такої практики немає, ми її будемо будувати. Задача комітету — проактивно діяти, здійснювати роз’яснювальну роботу, просвітницьку роботу, проводити тренінги для представників викладацького корпусу… і популяризація серед студентства», — зазначила деканка.

Загалом, за її словами, у НаУКМА передбачено два шляхи реагування на випадки вчинення сексуальних домагань — формальний та неформальний. Формальним способом будуть розв’язувати проблему, якщо не вдалось досягнути рішення неформальним, або якщо звинувачення було безпідставне.

Нагадаємо, Луценко дав Гриценку 24 години на вибачення за слова про сина в АТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>