15.3 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

У Києві закуплять понад 400 трамваїв, тролейбусів та електробусів

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила програму розвитку транспортної інфраструктури Києва до 2023 року.

Про це йдеться на сайті Київради.

Згідно із програмою, у Києві планують закупити понад 400 трамваїв, тролейбусів та електробусів до 2023 року. У місті хочуть зосередитися на інфраструктурі для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту, а не на розбудові доріг, як це було раніше.

«За останні три роки кількість офіційно зареєстрованих автомобілів зросла більш ніж на 15%, і це без врахування автівок на єврономерах. За прогнозами експертів, до 2025 року у столиці буде більше машин на 60%. Наразі столичні мости перевантажено, деградувала трамвайна мережа, загалом відсутня зв’язана велоінфраструктура. Цільова програма покликана вирішити ці проблеми», – йдеться у повідомленні.

Пріоритет у місті надаватимуть розвитку електротранспорту. Зокрема у Київраді розглядають можливість об’єднання лівобережної та правобережної трамвайної мережі. Планують встановити квоти на паркомісця у центрі та підвищити комфорт громадського транспорту. Це, на думку розробників програми, мотивуватиме киян відмовлятися від власних автівок.

Загальний бюджет програми складає 76,4 мільярдів гривень, з них 69,8 мільярдів фінансуватиме місто. За ці гроші, зокрема, передбачене будівницво нових станцій метро та капітальний ремонт автошляхів.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть зробити обов’язковою енергоефектиність будинків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>