9.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У Києві шахраї обікрали бізнесменів на 13 мільйонів

У столиці правоохоронці ліквідували міжрегіональну злочинну групу, члени якої привласнили товари підприємців на 13 млн грн.

Про це повідомили у департаменті комунікації Національної поліції.

“Правоохоронці встановили, що до складу злочинної організації, створеної громадянином РФ спільно з громадянами України, входили понад 15 осіб. Між ними був чіткий розподіл ролей, зокрема, в злочинній групі були співорганізатори, координатори, диспетчери, а також водії”, – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, зловмисники реєструвалися на сайтах автоперевізників та підшукували вантаж для перевезення. При цьому вони використовували нерозмитнені вантажні автомобілі з підробленими номерними знаками. Членам групи заздалегідь підробляли водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

Зловмисники видавали себе за добросовісних автоперевізників та надавали підприємцям підроблені документи. Завантажившись товаром, автомобілі зникали, не доставивши вантаж до місця призначення. Реалізацією викраденого майна займалися інші члени злочинної групи. Фігуранти привласнювали побутову техніку, дитячі товари, автозапчастини, тканини, засоби захисту рослин”, – поінформували в Нацполіції.

Установлено, що група діяла протягом року у різних регіонах. Зловмисники привласнили майно підприємців на суму понад 13 мільйонів гривень.

У ході одночасного проведення понад 40 обшуків поліцейські вилучили транспортні засоби, які використовувалися для шахрайського заволодіння вантажами, а також речі потерпілих.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.185 (крадіжка), ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Сімом затриманим оголошено про підозру. Їх затримано в порядку ст. 208 КПК. Проводяться слідчі дії для документування злочинних дій цих осіб та перевірки їх на причетність до аналогічних злочинів.

Як повідомлялося, колишнього топ-менеджера НАК “Нафтогаз України” та екс-депутата Житомирської міської ради Михайла Заславського затримали через стрілянину на заправці KLO під Києвом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>