11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Києві можуть посилити відповідальність за викидання сміття не у смітник

У Київраді звернуться то Верховної Ради із пропозицією збільшити  відповідальність за викидання сміття у неналежних місцях. Проект звернення на засіданні підтримала постійна комісія Київради з питань екологічної політики.

Про це пише The Village.

За словами депутатів, викидання сміття у не призначених для цього місцях стало серйозною проблемою для міста. Органи місцевого самоврядування не можуть вирішити її самостійно, бо механізм притягнення до відповідальності, який зараз існує у законодавстві, не є ефективним.

«У Кодексі України про адміністративні правопорушення відсутня окрема стаття, яка б передбачала відповідальність за викидання сміття. Розміри штрафів та механізм їх накладення є недостатньо дієвими. Це необхідно вдосконалювати на законодавчому рівні», – коментує ініціатор проекту рішення Максим Борозенець.

У Київраді планують звернутись до парламенту із пропозицією прийняти законопроект «Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)».  Документ посилить відповідальність за викидання сміття не у смітники.

Нагадаємо, раніше кияни опублікували у мережі фото сміття, яке залишили після себе торговці біля станції метро Героїв Дніпра у Києві.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>