12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Кривому Розі вшанували загиблих захисників Дебальцевого

У Кривому Розі вшанували армійців, які загинули у боях за Дебальцеве на Донеччині. У боях з проросійськими найманцями батальйон “Кривбас” під Дебальцевим втратив 23 армійці.

Про таке повідомляє “5 канал”.

На мітинг-реквієм прийшли близько 200 людей – це рідні та близькі загиблих, громадські активісти, волонтери, а також небайдужі містяни.

Пам’ять побратимів вшанували і військовослужбовці 40-го мотопіхотного батальйону “Кривбас” – учасники битви за дебальцевський плацдарм. Тоді в боях з проросійськими найманцями батальйон втратив 23 армійці. Ще 16 – і досі у полоні бойовиків на непідконтрольних територіях Донеччини.

Юрій Сіньковський, заступник командира 40-го мотопіхотного батальйону “Кривбас” ЗСУ, говорить: “Час не лікує, і немає тих слів втіхи, які б могли залікувати ці рани. Ніколи більше рідні й близькі не почують: “Мамо, я повернувся!” чи “Мамо, доброго ранку!”. “Ми завжди маємо пам’ятати про них. І не тільки пам’ятати, а й продовжити цю боротьбу за незалежність, за краще майбутнє”.
Бої за Дебальцеве, Дебальцівський плацдарм – епізод війни на сході України (Сектор «С»), який розпочався в кінці липня 2014 року. Дебальцеве є містом з великим залізничним вузлом, яке лежить на автошляху міжнародного значення М04, що поєднує Луганськ з Донецьком.

Бої під Дебальцевим загострилися після Першого мінського перемир’я з жовтня 2014 року. 8 лютого 2015 року з панівних висот над селом Логвинове були зняті підрозділи 30-ї бригади, і рано вранці Логвинове зайняли проросійські сили, перерізавши таким чином головну магістраль сполучення Дебальцевого з українськими тилами.

Нагадаємо, що 22 лютого, на території Кафедрального Собору Верховних Апостолів Петра і Павла міста Чортків Тернопільської області відбулося заупокійне богослужіння за українського воїна Василя Богоносюка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>