14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Криму священик помолився за “Беркут” і заявив, що владу в Україні “захопили люди з темряви”

В анексованому Севастополі благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта відслужив панахиду за упокій загиблих під час Євромайдану бійців “Беркуту”.

Про це повідомляють КримРеалії з посиланням на прес-службу Сімферопольської і Кримської єпархії РПЦ в Україні (раніше – УПЦ МП), передає РП.

Як зазначається, богослужіння відбулось у Свято-Володимирському соборі в Херсонесі. У ньому взяли участь бійці російського спецпідрозділу “ОМОН-Беркут”, створеного на основі розформованого після Євромайдану українського спецпідрозділу МВС України.

За даними прес-служби УПЦ МП, щороку 16 січня, в день утворення спецпідрозділу “Беркут” в Україні, співробітники “ОМОН-Беркут” приходять у Свято-Володимирський собор у Херсонесі, щоб “помолитися за упокій душ товаришів за службою, які загинули в Києві 2014 року при виконанні службових обов’язків”.

Під час панахиди протоієрей Сергій Халюта заявив, що на Євромайдані “трапилася страшна трагедія”. На його думку, тоді “владу абсолютно беззаконно і віроломно захопили люди, які прийшли з темряви”.

Спецпідрозділ МВС України “Беркут” було створено 16 січня 1992 року. Його розформували в лютому 2014 року через кілька днів після розстрілів на Майдані.

У лютому 2014 року під час зіткнень протестувальників із силовиками в центрі Києва загинуло понад 100 осіб, сотні були поранені. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, від 18 лютого до 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

Нагадаємо, у Москві священик РПЦ закликав захопити Київ, бо “Криму замало”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>