12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Криму не залишилося жодної школи з українською мовою навчання

За результатами моніторингу Кримської правозахисної групи, в окупованому Криму не залишилося жодної школи, у якій вивчення усіх предметів ведеться українською мовою.

Про це повідомила прес-служба Кримської правозахисної групи.

“Міністерство освіти Республіки Крим” повідомило, що в 2018-2019 навчальному році в Криму навчається понад 2 млн. дітей. З них 6, 1 тис. (3,1%) навчаються кримськотатарською мовою і 249 (0,2%) — українською.

Раніше повідомлялось, що в окупованому Криму працює 15 шкіл з кримськотатарською мовою навчання і одна школа з українською мовою. Додатково заявлено, що в п’яти школах є вісім класів з українською мовою навчання.

Однак правозахисники встановили, що в школі № 20 в місті Феодосії, яка заявлена ​​як школа з українською мовою навчання, за інформацією батьків, навчання з усіх предметів ведеться російською мовою. Українська мова залишився тільки як окремий предмет у деяких класах.

Зі шкіл, в яких нібито є класи з українською мовою навчання, тільки в “Сімферопольської академічної гімназії” діють подібні класи.

У “Гімназії № 11 ім. К.А. Треньова” у Сімферополі українська мова викладається як факультатив, а вивчення всіх предметів проводиться російською мовою, і вивіска на вході до навчального закладу тільки російською мовою.

“У Криму не залишилося жодної школи, в якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою. Класів з українською мовою навчання також значно менше, ніж заявлено окупаційною владою. Школи, які офіційно заявлені як школи з кримськотатарською мовою навчання, фактично такими не є, а навчання в них ведеться як кримськотатарською, так і російською мовою “, — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на адмінмежі з Кримом затримали бойовика “Руської православної армії”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>