9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Харкові затримали чоловіка, завербованого спецслужбами РФ

У Харкові затримали місцевого жителя, завербованого спецслужбами РФ.

У Харкові затримали співробітника однієї з місцевих наукових установ, який був завербований російськими спецслужбами, – пише 112.

“Співробітники контррозвідки СБУ встановили, що під час поїздки до Росії з метою працевлаштування співробітник однієї із державних наукових установ Харкова був завербований ворожою спецслужбою. За грошову винагороду чоловік погодився здійснювати збір інформації про місця дислокації військових частин на території регіону, їх належність до певного роду військ, персональні дані військовослужбовців ЗСУ та місця їхньої служби. Отримані відомості він мав передавати кураторам через електронні канали зв’язку. Повернувшись в Україну чоловік відразу потрапив у поле зору Служби безпеки та перебував під наглядом правоохоронців“, – розповіли представники спецслужби.

Як встановили експерти, вилучена інформація має гриф обмеження доступу “для службового використання”, а її передача російським спецслужбам могла завдати шкоди державним інтересам України.

На даний момент затриманому оголошено про підозру за ст. 14 і 1 ч. ст. 111 КК України. Тривають слідчі дії.

Як повідомляється, в рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці встановили та задокументували збір зловмисником персональних даних співробітників його наукової установи, які брали участь у бойових діях. Напередодні передачі зібраних даних в Росію зловмисник був затриманий. Під час обшуку за місцем проживання у нього вилучили електронний носій із персональними даними військовослужбовців ВСУ.

Нагадаємо, на Полтавщині аферист купував торти за сувенірні гроші.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>