19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Харкові невідомі побили телеоператора: усі подробиці

Співробітники Національної поліції почали розслідувати побиття невідомими оператора служби новин “Вісті” (кабельний телеканал “Тріолан-Info”, Харків) Вадима Макарюка, яке відбулося 7 червня під час конфлікту на території торгового центру “Барабашово”.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління Нацполіції в Харківській області.

Харківські слідчі відкрили кримінальні провадження за фактами побиття журналіста та перешкоджання його професійній діяльності.

“Встановлено, що невідомі заподіяли тілесні ушкодження 36-річному оператору одного з харківських телеканалів та заволоділи його відеокамерою”, – сказано в повідомленні.

Постраждалий був госпіталізований в Харківську міську лікарню швидкої невідкладної допомоги імені Мещанінова, наразі перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

З місця події були вилучені речові докази.

Слідчі порушили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), 1 ч.. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Всього внаслідок конфлікту постраждали 9 осіб, які звернулися за допомогою у медичні заклади.

Редактор “Вістей” Анна Черненко повідомила журналістам, що Макарюк знімав конфлікт на ринку.

Невідомі залили йому обличчя сльозогінним газом з балончика, оператор спробував відійти в сторону, але за ним погналися декілька осіб з числа учасників бійки, збили з ніг і потім били ногами.

При цьому вони розбили відеокамеру і вилучили з неї карту пам’яті.

Макарюк у тяжкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Більш як 30 журналістів місцевих та загальноукраїнських видань зібралися 9 червня біля лікарні, де перебуває Макарюк, щоб підтримати колегу, передати йому вітання з днем народження (9 червня Макарюку виповнюється 36 років) і вимагати від правоохоронців розслідувати злочин.

Нагадаємо, у Польщі українця жорстоко побили посеред лісу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>