19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У ГПУ звітують про виявлення групи, яка незаконно добувала вугілля

У Генеральній прокуратурі України заявляють про викриття організованої злочинної групи, яка займалася видобуванням кам’яного вугілля.

про це у вівторок, 26 березня, йдеться на офіційному сайті ГПУ.

Кримінальне провадження відкрили за фактом організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

“Встановлено, що мешканець Луганської області, маючи злочинний умисел, спрямований на незаконне видобування кам’яного вугілля на території Попаснянського району, в листопаді 2017 року організував та очолив злочинну групу, до складу якої у різний час увійшли двоє місцевих мешканців”, – кажуть у ГПУ.

Учасники групи придбали необхідне для видобування вугілля обладнання (генератор, компресор, лебідки та відбійні молотки), підшукали техніку, за допомогою якої облаштовувались шахтні стволи (вертикальна гірнича виробка, яка призначена для видачі на поверхню корисних копалин), вантажні автомобілі для перевезення вугілля, а також найняли людей, які безпосередньо виконували роботу з видобутку корисних копалин.

Відповідно до встановленого графіку, вказані роботи проводилось у період з листопада 2017 року по травень 2018 року одночасно у двох шахтних стволах у три робочі зміни.

Слідство триває, двом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання. Третього оголошено у розшук.

Раніше ми розповідали про те, як спеціаліст Мінприроди придбала квартиру за майже два мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>