9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У дитсадки Чернівців постачали рибу з гельмінтами

У чотирьох дитсадках Чернівців виявили неякісну морожену рибу, заражену гельмінтами.

Про це повідомила прес-служба міськради.

Її виявили у дитсадках № 51, №43, №22 та №14 в період останньої поставки цієї продукції.

«Риба мала зовнішні ознаки ймовірного зараження гельмінтами. Було одразу комісійно складено акти-бракежу та направлено звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області з проханням провести відбір проб мороженої риби «Хек», яка поступила на склади дошкільних установ», – йдеться у повідомленні.

24 травня у присутності постачальника та представників Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, управління освіти міської ради було проведено забір зразків продукції морожений «Хек», яка була поставлена у дошкільні заклади міста.

Постачальник продукції – ТОВ «Наладка-Комерц ЛТД». Договір з ним укладено 28 грудня 2018 року за результатами тендерних торгів на постачання замороженої риби «Хек» у дошкільні установи міста Чернівці. Сума договору – 3 652 280 грн. з ПДВ.

Обсяги поставки – 53 500 кг. Відповідно до умов договору впродовж 2019 року, риба поставляється в кожний окремий дитсадок міста раз на тиждень.

На період перевірки в усіх дитсадках рибу вилучено із меню харчування. За результатами лабораторних досліджень буде прийнято рішення про розірвання угоди з постачальником неякісної продукції в односторонньому порядку.

Раніше у Чернівцях депутати міськради звернулися до уряду та ВР з проханням виділити з держбюджету 200 мільйонів гривень на капремонт вулиці Хотинської, яку нещодавно перекривали активісти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>