12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Донецькій області засудили екс-начальника СБУ, який співпрацював з терористами “ДНР”

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним начальника Макіївського міського відділу «Міністерства державної безпеки» «ДНР» Дениса Ігнатова у створенні терористичної організації і призначив йому заочне покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє “Главком”.

Обвинувачений Ігнатов, який до тимчасової окупації території Донбасу працював начальником Харцизського відділення СБУ, весною 2014 року став одним із учасників «силового» блоку та керівником структурного підрозділу терористичної організації «ДНР».

Суд довів, що він, будучи керівником Макіївського відділення «МДБ» «ДНР», здійснював оперативно-розшукову діяльність з протидії підрозділам ЗСУ і СБУ та інших формувань, залучених до проведення антитерористичної операції на території Донецької області; переслідував діючих співробітників Управління СБУ в Донецькій області з метою заподіяння їм фізичного насилля та заволодіння майном; вербував та незаконно позбавляв волі цивільне населення.

У вироку суд зафіксував факт створення «ДНР» за підтримки та під контролем Російської Федерації, який визнано Резолюцією ПАРЕ від 12.10.2016 року. При цьому в Резолюції зазначено, що «ДНР» та всі її «установи» не мають будь-якої легітимності згідно з українським або міжнародним правом.

У вироку наголошено, що початок відбування покарання для Ігнатова варто рахувати з дати його затримання. Після затримання обвинуваченого помістять до Бахмутської установи виконання покарань №6 для відбування покарання.

Раніше повідомлялося, що у Чехії військовослужбовця збройних сил засудили за звинуваченням в тероризмі у бойових діях на боці російських окупантів на Донбасі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>