10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У Дніпрі зоозахисники провели акцію за цирки без тварин

У неділю, 7 квітня, в Дніпрі зоозахисники та волонтери, які опікуються тваринами, провели акцію біля будівлі державного цирку, протестуючи проти жорстокого поводження з тваринами і вимагаючи заборони в Україні цирків з виступами тварин. Захід приурочили до презентації нової циркової вистави «Цирк на воді».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасники акції, організованої активістами «UA Animals» і «Клубу соціального розвитку», тримали в руках плакати з написами «Дніпро проти цирків з тваринами», «Циркачі, не мучте тварин», а також світлини із зображенням диких тварин у неволі. Активісти скандували: «Цирк – концтабір для тварин!», «Україна – гуманна країна!». У заході взяли участь понад два десятка людей.

Як заявляють активісти, у цирках тварини до 80% часу проводять на самоті у нестерпних умовах, у дресурі застосовуються батоги, гаки та навіть електрошокери.

Вони закликали українців відмовитися від походів до цирку з тваринами, а владу – заборонити такі вистави.

Учасники акції підводили до маленьких глядачів людину в костюмі білого ведмедя й пропонували «проголосувати» за його захист і волю або ж за побиття задля розваги. Більшість дітей обирали захист.

«Наша акція, передусім, має інформаційний характер: ми хочемо, щоб відвідувачі цирку задумались, що відбувається. Умов для утримання диких тварин в цирку немає, особливо – регламентованих умов для утримання морських тварин. В програмі заявлений морський котик і ведмідь. Ми проводимо такі акції не вперше, свідомість зростає, все більше людей обирає гуманне ставлення до тварин», – сказав співорганізатор акції Локі Джей фон Дорн.

Зоозахисники зазначали, що у деяких великих містах України, в тому числі Дніпрі та Києві, вже заборонені пересувні цирки з тваринами, однак заборона щодо тварин не поширюється на стаціонарні цирки.

З дирекції до пікетувальників ніхто не вийшов. Представник охорони закладу повідомив, що тварини у дніпровському цирку утримуються в належних умовах, зокрема, для морських тварин, які беруть участь в новому шоу, привезли спеціальний басейн і морську воду. Акцію зоозахисників в цирку називають «замовною».

В адміністрації не відповіли на прохання журналістів потрапити за лаштунки цирку і разом зі співробітниками подивитись, як утримуються тварини.

Пікет не вплинув на кількість відвідувачів, які зазначали, що приходять до цирку, в основному, заради своїх дітей і сподіваються, що тварин утримують в належних умовах.

Нагадаємо, у березні у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 10176 про заборону контактних зоопарків і виступів із залученням тварин в цирках.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>