12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Чорному морі пройшли випробовування десантно-штурмового катера типу «Кентавр»

Представники суднобудівного підприємства “Кузня на Рибальському” перевірили морехідні характеристики десантно-штурмового катера типу “Кентавр”.

Про це пише Промисловий Портал.

«Після внесення змін у конструкцію корпусу катера і його енергетичної установки за результатами виходу в море було встановлено, що загальна гучність катера стала значно менше, зараз навіть перебуваючи на ходовій рубці, можна говорити пошепки. Зараз нас повністю не задовольняє максимальна швидкість «Кентавра», над цим працюватимуть робітники заводу, можливо внесуть деякі корективи в параметри катера, — поділився враженнями начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук. – Разом з тим, покращилися його маневрені характеристики, зокрема маневреність на ходу і при розворотах. Наприклад, під час перекладання керма з лівого борту на правий, катер на повній швидкості розгортається практично на місці. Також позитивним моментом є крен катера в чотири градуси, що, звичайно, є плюсом для такого типу катеру.»

У Командуванні ВМС ЗС України відзначають, що «Кентавр» здатний дійти в будь-яку точку Чорного моря за один захід і оперативно повернутися назад. Дальність плавання становить 500 миль. Порівнюючи українських «кентаврів» з катерами подібного типу іноземного виробництва, то українські катери за деякими тактико-технічними характеристиками перевершують своїх опонентів.

Раніше повідомлялося, що американські катери класу Island завершують випробування і скоро будуть передані Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>