1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У БПП назвали причину звільнення Степанова з посади голови Одеської ОДА

Причиною звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації є низькі соціально-економічні показники регіону.

Про це в ефірі Громадського «Нині вже» заявив заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко. Він був присутнім на засіданні уряду під час схвалення звільнення Степанова.

Гончаренко зазначив, що за моніторингом соціально-економічного розвитку регіонів (грудень-січень 2018) Одеська область показала найгірший в Україні показник.

«Ми впали на 8 місць, якщо на четвертий квартал 2017 року Одеса була 14, то на четвертий 2018 року — 22», — сказав він.

На запитання журналістки, чому про такі низькі показники Одещини не говорили до першого туру виборів — область, у якій чинний президент Петро Порошенко набрав лише 9% голосів — Гончаренко вказав, що моніторинг датований кінцем березня (тобто до першого туру виборів).

Він назвав звільнення Степанова «новими принципами кадрової політики».

«Ти провалився — будь ласка, клади документи і йди геть», — сказав Гончаренко.

Зазначимо, на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проголосував проти звільнення Степанова. Він заявив, що голову Одеської ОДА звільняють за політичними мотивами.

Нагадаємо, 8 квітня на сайті президента України опублікували указ про відсторонення Степанова з посади голови Одеської обладміністрації, датований 6 квітня. Згідно з указом, обов’язки голови обладміністрації поклали на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

Коментуючи цей указ Степанов заявив, що відмовляється покидати свій пост, оскільки вважає відповідний указ незаконним, адже його звільнення має погоджувати уряд, а президент проігнорував цей етап, видавши указ.

10 квітня уряд схвалив проект указу президента України про звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Порошенко звільнив Степанова з посади голови Одеської ОДА, а обов’язки голови обладміністрації поклали на першого заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>