1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У бойовиків на Донбасі помітили нову потужну зброю з Росії

На окупованому Донбасі зафіксовані нові самохідні гаубиці “Гвоздика”, які бойовики мають намір використовувати в районі Докучаєвська, Оленівки або Мар’їнки.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook координатор групи “Інформаційний Опір” Дмитро Тимчук.

“На південно-західній околиці Донецька (за Петровським районом) зафіксована нова батарея 122-мм САУ типу 2С1 “Гвоздика”(4 одиниці) окупантів на замаскованих позиціях, а також вантажні автомобілі типу “Урал” з боєприпасами. Судячи з усього, батарея готується “працювати” по району Докучаєвська, Оленівки або по Мар’їнці “, – написав він.

Також, за даними Тимчука, в зоні відповідальності 1 АК оперативного угруповання російських окупаційних військ зафіксовано застосування окупантами високоточних артилерійських боєприпасів російського виробництва типу “Краснопіль”.

“Це коректований артилерійський боєприпас калібру 152/155-мм, який призначений для ураження броньованих цілей і військових об’єктів з першого пострілу. Корекція виконується аеродинамічними рулями, а на кінцевій ділянці польоту по лазерної позначці на ціль. “Краснопіль” був розроблений в тульському КБ Приладобудування (РФ). Серійне виробництво ведеться ВАТ “Іжмаш” (м. Іжевськ, РФ) і АТ “ЛОМО” (м.Санкт-Петербург, РФ) “, – зазначив він.

Крім цього, за даними “Інформаційного Опору”, командування бойовиків активно використовує артилерійські системи і РСЗВ з майданчиків їх зберігання в районі Хрустального “в навчальних цілях і для виконання бойових стрільб особовим складом на місцевих полігонах”. Протягом останніх 2-х тижнів були використані для цього не менше 10 одиниць такого озброєння (з них – два “Гради” і не менше трьох 122-мм гармат-гаубиць).

Нагадаємо, ЗСУ знищили вантажівку бойовиків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>