15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У бою під Авдіївкою загинув гранатометник ЗСУ Ігор Ігнатенко

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок бойових дій у п’ятницю, 12 квітня. Це старший сержант Ігор Ігнатенко (імовірно, з 93 омбр ЗСУ).

Як передає “Новинарня“, ім’я полеглого та обставини його загибелі під Авдіївкою на Донеччині назвав на денному брифінгу 13 квітня представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

“З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, яка виконує бойові завдання на підступах до міста Авдіївка, надвечір ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької зброї по одному зі взводних опорних пунктів. Водночас, для зайняття більш вигідного положення в смузі забезпечення, група ворожої піхоти під прикриттям вогню приховано висунулась в сторону наших позицій.
Номер обслуги гранатометного взводу старший сержант Ігор Ігнатенко разом із товаришами вчасно помітив переміщення противника та відкрив по ворогу вогонь, заблокувавши його у кількох сотнях метрів від наших позицій.
Для розблокування своєї піхоти та прикриття відступу противник посилив обстріл, застосувавши міномети калібру 82 мм. Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції, де перебував Ігор, завдавши йому поранень, не сумісних із життям”, – розповів речник ОС.

Зазначається, що проявлену мужність під час захисту України Ігор Ігнатенко буде представлений до нагородження посмертно.

Як відомо, оборону в районі Авдіївки і промзони тримає 93-тя механізована бригада “Холодний Яр”.

Раніше ми писали, що у ЗСУ запровадять нову медаль «За поранення».

13 КОМЕНТАРІ

  1. Почему? И за чем? 21 век ….люди развиваются и строят.создают. дикари и д…забирают жизнь. .. а ведь это самая большая ценность !!! Марш мира матерей!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>