5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Бахмуті на Донеччині будують перший храм ПЦУ. Треба 10 тисяч доларів

Перший храм Православної церкви України будуватимуть у Бахмуті на пустирі неподалік 24-ї школи. Для здійснення проекту необхідно зібрати 10 тисяч доларів.

Про це в середу, 1 травня, пишуть “Донбас.Реалії”.

Сьогодні, за словами Благочинного Бахмутського округу отця Павла, Православна Церква України в Бахмуті налічує понад сотню вірян. На недільну службу приїжджають також віруючі з навколишніх сіл та міст, але у тісному підвалі, де зараз проходять богослужіння, місця ледь вистачає.

«Якщо ми знайдемо 10 тисяч доларів, ми замовимо дерев’яну церкву, вона хрестообразно зроблена, з куполами, монтується за три дні. Господь дасть буде там і собор, і монастир чоловічий»,– каже Благочинний Бахмутського округу отець Павло.

За словами архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія, на Донеччині зареєстровано понад 130 парафій Православної церкви України, 36 з яких знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій

«Наші священики на окупованій території не займаються політикою, вони виключно виконують свої пасторські обов’язки. Вірян на тимчасово окупованій території просто лякають, кажуть, якщо будете ходити в українські храми, то ви не будете отримувати пенсію. Якщо ви будете підтримувати українську церкву, значить ви українці, а це буде каратися», – розповідає архієпископ Сергій.

30 квітня архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій освятив місце під забудову храму у Бахмуті, Новодмитривці та Покровську. Кошти на будівництво храмів будуть збирати з пожертв церкві.

Парафія Православної церкви України була зареєстрована в Бахмуті у 2013 році. З того часу у підвальному приміщенні ГО «Бахмут Український» проходять богослужіння та здійснюються церковні таїнства. На адання змеленої ділянки у місті під будівництво храму віряни чекали майже 5 років. Цього року під забудову храму Православної церкви України місцева влада Бахмута надала пів гектара землі по вулиці Олександри Колпакової.

Нагадаємо, 1 травня у зоні проведення операції Об’єднаних сил двоє військовослужбовців зазнали поранень, бойовики шість разів порушили режим припинення вогню.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>