12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Тимошенко вступає у боротьбу за прем’єрство, – експерт

Юлія Тимошенко націлена на боротьбу за прем’єрське крісло.

Сьогодні, 2 квітня, Юлія Тимошенко, яка з результатом майже 13,4% посідає третє місце у президентських перегонах, дала прес-конференцію. На ній політик озвучила три ключові тези:

– Тимошенко закликала своїх прихильників максимально мобілізуватися для перемоги на парламентських виборах, які заплановані на кінець жовтня 2019 року. За її совами, після виборів до ВРУ «Батьківщина» почне втілювати в життя програму «Нового курсу».

– Очільниця «Батьківщини» пообіцяла разом з командою не допустити масових фальсифікацій під час другого туру виборів президента.

– Тимошенко не підтримала публічно жодного з кандидатів, який пройшов у другий тур.

На думку політичного експерта Мар’яна Ощановського, той факт, що Тимошенко не заявила про підтримку одного з кандидатів ще не означає, що вона не буде «грати» на стороні опонента Петра Порошенка.

«Справа в тому, що Володимир Зеленський позиціонує себе як «нове обличчя», яке протистоїть представникам старої політичної системи. Однозначно, виборці асоціюють Тимошенко зі старою системою, тому Зеленському просто не потрібна її підтримка на публічному рівні напередодні другого туру. Але з другої сторони, йому потрібна допомога з захисту результатів виборів, і таку допомогу Тимошенко може надати йому. Тому переконаний, що співпраця між Тимошенко і Зеленським розпочнеться вже найближчим часом, але вона не буде публічною», – сказав він.

Те, що Тимошенко на конференції заговорила про парламентські вибори означає, що очільниця «Батьківщини» націлена на серйозну боротьбу за прем’єрське крісло, переконаний Ощановський.

«Розрахунок дуже простий. Зараз Тимошенко розраховує спрацюватися з явним фаворитом президентських виборів, на парламентських виборах здобути високий результат, ввійти в коаліцію з партією Зеленського і «вибити» собі прем’єрство з широкими повноваженнями», – прогнозує експерт.

Нагадаємо, раніше в штабі Юлії Тимошенко визнали поразку на виборах президента України.

20 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>