8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Турецький дипломат очолить СММ ОБСЄ в Україні

Державний департамент США інформує, що турецький дипломат Халіт Чевік очолить Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Про це в середу, 27 березня, написала українська служба “Радіо Свобода”.

«США закликають всіх учасників ОБСЄ підтвердити свою підтримку моніторинговій місії… Закликаємо Росію і сили, які вона озброює, тренує, очолює і поруч з якими воює в Україні, надати (моніторинговій місії – ред.) повний і безперешкодний доступ до всієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», –йдеться в повідомленні.

Халіт Чевік є кадровим дипломатом, з 2012 по 2016 був постійним представником Туреччини в ООН.

Агентство “Укрінформ” додає, що турецький дипломат розпочне роботу із 1 червня.

З 2 квітня 2014 року Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні очолював Ертурул Апакан – також кадровий турецький дипломат, який був постійним представником Туреччини в ООН (2009 – 2012) та заступником міністра в Міністерстві закордонних справ (2006 – 2009).

Додамо, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні почала роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. Відтоді місію очолює турецький дипломат Ертугрул Апакан. У МЗС Туреччини недавно заявили, що повноваження Апакана «скоро закінчаться». СММ – це неозброєна цивільна місія. Її мандат поширюється на всю територію України, але Росія не допускає місію до окупованого нею українського Криму. Найпомітніша частина роботи місії – в зоні російської гібридної агресії на Донбасі.

Нагадаємо, що сьогодні активісти та члени організації “Національний корпус” та “Національні дружини” прийшли під будівлю Головного управління Служби безпеки України з вимогою покарати кума Путіна Віктора Медведчука.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>