9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Турчинов закликав визнати російські спецслужби терористичними організаціями

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що спецслужби Російської Федерації мають бути визнані терористичними організаціями, а сама Росія — державою, що розповсюджує тероризм у світі.

Про це Турчинов повідомив під час спільного брифінгу зі Службою безпеки України, що відбувся 17 квітня, — передає прес-служба РНБО.

Так, за словами Турчинова, СБУ навела «неспростовні докази участі ФСБ та ГУ ГШ ЗС Російської Федерації в організації терактів на території України».

«Силовими структурами нашої держави викрито створену спецслужбами держави-агресора агентурну мережу, яка несе відповідальність за серії терактів на території України, підривів та вбивств, зокрема, співробітників СБУ та ГУР МО України», — заявив Турчинов.

Він зазначив, що українські силовики затримали низку співробітників російських спецслужб, зізнання яких свідчить про «цілеспрямовану організацію ФСБ та військовою розвідкою РФ терористичної діяльності на території нашої держави».

За словами Турчинова, відповідальність за організацію низки терактів та диверсій на території України несуть директор ФСБ РФ генерал Олександр Бортніков, начальник департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ генерал Дмитро Мінаєв, начальник ГУ ГШ ЗС РФ віце-адмірал Ігор Костюков, проти яких уже порушено кримінальні справи. Також Турчинов закликав внести керівників російських спецслужб до бази Інтерполу.

«Аналогічні злочини спецслужб РФ було викрито і за межами нашої країни, — зокрема, використання бойових отруйних речовин на території Великої Британії тощо», — повідомив Турчинов.

Нагадаємо, Турчинов заявив, що «Укроборонпром» можуть ліквідувати.

27 КОМЕНТАРІ

  1. Неначе всі виходять із п’ятирічного літаргічного сну!Чи то Нібіру їм приснилася,та з переляку стали просипатися?Просто якесь диво дивне із нашою владою!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>