15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

“Турбоатом” підписав мільярдний контракт

Харківське підприємство уклало контракт вартістю 1,27 млрд грн з Кременчуцькою ГЕС, а також контракт вартістю 0,5 млрд грн з виготовлення лопаток для українських АЕС, витіснивши таким чином російську компанію “Силові Машини”, яка займалася обслуговуванням АЕС.

Про це інформує Ukraine Now.

Підприємство проведе модернізацію турбін для Кременчуцької ГЕС. Відповідний контракт “Турбоатом” виграв на тендерних торгах, випередивши європейських та китайських конкурентів.

Також відтепер “Турбоатом” постачатиме лопатки турбін для українських АЕС, які раніше поставляла російська корпорація «Силові машини». З цією метою харків’яни розробили власну конструкцію титанових робочих лопаток для турбін. Нові лопатки необхідні для виробничих потреб енергоблоків № 1, 2 Хмельницької АЕС та енергоблоку № 4 Рівненської АЕС.

Підприємство має портфель замовлень на найближчі 2 роки вартістю понад 6 млрд грн. Середня зарплата на “Турбоатомі” становить близько 15 тис. грн, у промислово-виробничого персоналу — майже 20 тис. грн. Протягом останніх трьох років “Турбоатом” отримав понад 3 млрд грн прибутку.

Раніше повідомлялося, що завод “Кузня на Рибальському” збільшив прибуток на 78%.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>