13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

ЦВК зареєструвала кандидата, який позначений як уроженець невизнаної “республіки”

Центральна виборча комісія зареєструвала самовисуванцем кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу №222 Вахтангі Убірію, який у своїх даних вказує, що народився в Абхазії.

Відповідна інформація розміщена на сайті ЦВК.

Нагадаємо, що Абхазія є автономною республікою у складі Грузії. За військового сприяння РФ Абхазія проголосила свою “незалежність”, але її визнали тільки 4 країни у світі, включаючи Росію.

Зазначається, що кандидат був зареєстрований 7 червня.

У даних про Убірію вказується, що він “народився 22 серпня 1950 року в місті Очамчира, Абхазія, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування”.

 

Мережею ширяться питання до ЦВК з приводу місця народження кандидата.

“Правильно я розумію – Центральна виборча комісія визнає незалежність Абхазії?”, – йдеться у дописі у Facebook Наталі Іщенко.

“Українська правда” звернулася до ЦВК з питанням, чому місцем народженням Убірії вказана невизнана “республіка” Абхазія, а не Грузія, частиною якої вона є.

Речник Константин Хівренко пояснив, що Комісія публікує лише ту інформацію, яку подає кандидат і не має права її коригувати.

Разом з тим у своїй передвиборчій програмі Убірія обіцяє допомогти “встановити мир в Україні”.

“Маючи досвід у врегулюванні міжнародних конфліктів, спрямую зусилля на встановлення миру в Україні”, – сказано у програмі.

Також кандидат вказує, що був заступником мера Одеси (2010 рік – ред).

Зокрема, в одеських ЗМІ його називали “смотрящим за Одесою” та “дальницький стрілок”, через інцидент на полігоні твердих побутових відходів, де він погрожував активістам і журналістам пістолетом і грозився їх повбивати. За інцидент суд присудив йому штраф.

Нагадаємо, ЦВК відмовилася реєструвати депутата-втікача Онищенка.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>