9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Цей день в історії: Сикстинська капелла, повстання у Львові, смерть Андрія Шептицького та народження ЄС

1 листопада у католицькому світі відзначають День всіх святих. Також у цей день святкують Міжнародний день вегетаріанця та День народження Європейського Союзу.

Крім того, 1 листопада відбулося багато цікавих подій.

У 1512 році після п’яти років роботи Мікеланджело завершив свою роботу над розписом стелі Сикстинської капелли у Ватиканському палаці, яку здійснював на замовлення папи Сікста IV. 1 листопада капелла була відкрита для відвідувачів.

У 1918 році підрозділи Українських січових стрільців зайняли найважливіші установи Львова, включаючи будівлі губернаторства, муніципалітету, військові казарми і поліції, вивісили на ратуші жовто-блакитний прапор, проголосивши у місті владу Української Національної Ради. Повстання у Львові, на дві третини населеному поляками, зазнало поразки через три тижні і стало початком Польсько-української війни.

В 1944 році у Львові у віці 79 років помер багаторічний предстоятель Української греко-католицької церкви митрополит Андрій Шептицький. Продовжувачем його справи як очільника УГКЦ став Йосиф Сліпий.

У 1993 році набула чинності Маастрихтська угода про утворення Європейського Союзу. Вона була підписана в 1992 році країнами Європейського співтовариства Великою Британією, Францією, Німеччиною, Ірландією, Іспанією, Португалією, Італією, Грецією, Данією, Люксембургом, Бельгією та Нідерландами і передбачала глибоку економічну інтеграцію, спільну зовнішню політику і співробітництво властей у боротьбі зі злочинами, тероризмом і незаконною іміграцією. В угоді була також закладена основа запровадження єдиної європейської валюти – євро.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>