12.6 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Третьяков звинуватив Зеленського у невиконанні передвиборчих обіцянок

Народний депутат від БПП Олександр Третьяков звинуватив президента Володимира Зеленського у порушенні передвиборчих обіцянок вже на другий день після інавгурації.

Про це депутат пише на своїй сторінці у Facebook.

«Отже, на другий день після інавгурації Зеленський вже почав невиконувати свої головні обіцянки, зафіксовані в його передвиборчій програмі», – обурився нардеп.

Третьяков нагадав, що у передвиборчій програмі Зеленський обіцяв змінити законодавство, щоби вибори до ВРУ і місцевих рад проходили за відкритими списками.

«Сьогодні на зустрічі з лідерами парламентських фракцій він запропонував змінити виборче законодавство – зменшити прохідний бар’єр у Верховну Раду до 3%, натомість запровадити 100%-во закриті списки. Але ж в його передвиборчій програмі чорним по білому написано: «Вибори до парламенту і місцевих рад мають відбуватися за відкритими списками». Ще вчора він вимагав ухвалити новий виборчий кодекс, а сьогодні вже достатньо повернення до системи, яка застосовувалась в далекому 2007 році і, м’яко кажучи, не зробила парламент ефективнішим», – написав народний депутат.

https://www.facebook.com/OTretyakovOfficial/posts/2022985718010673

За його словами, вибори за закритими списками – це повернення в минуле.

«Що таке закриті списки? Це відкат на більш ніж 10 років. Вибори перетворяться в «гру у телевізор» – у кого кращі медіа-ресурси та більше грошей, той і зможе провести в парламент свою партію, на список якої виборці не матимуть жодного впливу», – вважає він.

Також Третьяков звинуватив Зеленського у тому, що він відмовився виконувати обіцянку ініціювати прийняття закону про відкликання нардних депутатів.

«В програмі Зеленського написано про необхідність прийняття закону «Про відкликання народного депутата України». Але тепер, очевидно, про цю ідею забуто. Адже, в разі існування системи виборів виключно за закритими списками, виборець ніколи не буде бачити свого депутата та не зможе на нього жодним чином вплинути чи відкликати. І в результаті ще більше зненавидить Верховну Раду. Закриті списки приводять до того, що імперативний мандат буде не у виборця, а у партійного вождя, який може в будь-який момент викинути депутата з фракції у разі непокори», – пояснив парламентар.

Нагадаємо, Володимир Зеленський видав указ про розпуск ВРУ та призначив позачергові вибори на 21 липня. Крім цього, президент закликав Андрія Парубія скликати засідання ВРУ, щоби змінити виборче законодавство.

120 КОМЕНТАРІ

  1. Что порохолизи вам все не то…конечно отривать от корита свиней очень тяжжело…спробуйте жить как ми жили может поймете за что вас Украинци так ненавидят

  2. Этот придурок наверное забыл, что ВРУ должна принимать закон о выборах. Пусть голосуют за открытые списки и на стол Зеленскому на утверджение

  3. А ви,що зробили за 28 років крім того,що крали та зробили нас бідними,а в нього вже на 2 день,що хочете?Бог вам суддя нелюди.

  4. Ти, чмо. Розкрив ненажерливі хавало. Де ти було 5 років? На правді ти проїдаїш людські гроші у ВР вже років 25. І що ти зробило? Ублюдок.

  5. Ти і з своєю бабою такий швидкий, пане Третьяков?
    Я їй співчуваю.
    А серйозно- чи не зарано про виконані обіцянки говорити?
    Ви краще про невиконані обіцянки Порошенка розкажіть!

  6. Заебали уже Зеленский первый день приступил к власти Порошенко за пять лет не чего не выполнил.Хватит угомонитесь Вас надо всех посадить навсегда за ложь за провокацию.

  7. А чому немає коментарів по суті? Чи вас влаштовують закриті списки? А як тоді це вписується до передвиборної риторики Зеленського?

  8. От якби Порошенко знову став президентом, то ніхто і не згадав би про обіцянки і брехню, а коли звичайна людина стала президентом, то роздерти готові. Запитайте перш відповісти попередню владу за покращення у власну кишеню.

  9. Пять лет бездействия не дают права обвинять вновь избранного Президента в невыполнении обещаний на второй день после инагурации!!! Куда Вы смотрели раньше? Почему бездействовали?

  10. Придурки ! За один день повинен виконати усі обіцянки ?! Попереду ще 5 років! А що вами зроблено доброго для країни взагалі ?

  11. Верховна Рада за п’ять років так і не скасувала недоторканність депутатів.!!!!А більшість обіцяла.Подивіться передвиборчі обіцянки.Чому до них ніяких претензій.Будьте послідовні

  12. А ничего ,что он только получил все полномочия? А предыдущий Вас устраивал и 5 лет как болванчики кивали головой,а туту уже успел не сдержать.Будьте добрее и адекватнее или не пишите ересь.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>