12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Треба порадити їм працювати, – “слуга” Гетманцев про протести ФОПів на Майдані

Учасники акції “SaveФОП”, які зараз страйкують на Майдані Незалежності в Києві проти фіскалізації, повинні працювати й заробляти гроші за рахунок свого бізнесу, а не займатися політикою.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат України від фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев, – інформує УНН.

“Треба порадити їм працювати й заробляти гроші для себе та своїх сімей. Там, де в них є бізнес. Якщо це фізичні особи-підприємці, то вони повинні працювати й заробляти гроші — це основна їх функція. А не займатися політикою”, – заявив політик.

Гетманцев нагадав, що фіскалізація відкладена до кінця року.

“Фіскалізація не заважає жодному підприємцю в жодній країні світу. А якщо вони не хочуть працювати за цивілізованими правилами, то, напевно, треба закрити бізнес. І працювати, можливо, в іншій сфері, де не треба виконувати простий і абсолютно доступний інструмент, як РРО”, – додав він.

Зі слів нардепа, він не вбачає сенсу в обговоренні питання фіскалізації.

“Що ми зараз обговорюємо? Люди вимагають, аби не встановлювали РРО. Люди можуть вимагати, аби скасували податки. Люди можуть вимагати, щоб літо завжди було. І ми можемо проголосувати ці закони. Давайте! І задовольнимо людей, як це робилося 30 років в нашій державі. Але потім не будемо запитувати, чому наші лікарі їдуть, чому пенсіонери перебувають за межею бідності. І чому ми найбідніша країни Європи”, – наголосив голова податкового комітету ВР.

Акції протестів ФОПів почались з 1 грудня. Спочатку вони вимагали скасування карантинних обмежень, а також виступали за відстрочку введення обов’язкового використання касових апаратів.

Тоді ж народні обранці на засіданні ухвалили за основу та в цілому “компромісний” законопроект №4439-д щодо врегулювання кризи, пов’язаної з питанням ФОПів, зробивши відстрочку введення РРО на рік.

Але це ФОПів не зупинило й вони поставили нову вимогу: повне скасування введення РРО.

15 грудня відбулася чергова хвиля протестів, а на Майдані Незалежності у Києві сталася сутичка між мітингувальниками — учасниками акції “SaveФОП” та правоохоронцями.

Президент України Володимир Зеленський на тлі протестів утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. На першому засіданні домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу.

Нагадаємо, сьогодні у Києві через протест ФОПів було заблоковано рух тролейбусів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>