8.4 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Трамп навмисно провокує Китай, збільшуючи мито на імпортовану продукцію, – економіст

Економіст Олександр Охріменко прокоментував ІНФОРМАТОРу збільшення відсотку мита президентом США Дональдом Трампом на імпортовану продукцію з Китаю до США з 10% до 25%.

“Давно ведеться торгівельна війна між Китаєм та США. З точки зору світової економіки – це дуже погано, адже удар відчують усі країни, зокрема Сполучені Штати Америки. Трамп якоюсь мірою зумисно провокує проблему, підштовхуючи Китай до виконання поставлених умов. Однозначно Китай введе своє мито і економіка США теж втратить. Основний торговельний партнер Китаю – це США, відповідно, й навпаки. Таким чином, будь-яке мито більше шкодить економіці президента Дональда Трампа”, – коментує дії Дональда Трампа Олександр Охріменко.

Він також додає, що з політичної точки зору все виглядає дуже красиво та запевняє, що Китай застосує відповідні рівносильні дії до США.

“Ми, як частина світової економіки, залежимо від її розвитку. Якщо вона зростає повільно, то ми отримуємо проблеми з експортом. Світовий банк у зв’язку з економічною війною фактично буде вважати, що зростання економіки США у цьому році буде меншим, ніж 2,2% за 2018 рік. Цьогоріч може бути менше 2%, а це вже істотне та відчутне зменшення”, – розказав він.

Олександр Охріменко переконаний, що Трамп навмисно провокує Китай, адже його політика базується на понятті “чим гірше – тим краще”.

“Світова економіка дуже чутлива, а ціна на нафту так чи інакше є важливим елементом всередині цієї економіки. Будь-яка негативна інформація у коливаннях світової економіки автоматично впливає на ціну на нафту. Дональд Трамп збільшує відсоток мита зумисно для того, щоб завдати більшої шкоди економіці Китаю, але насправді завдає більшої шкоди економіці власної країни”, – резюмує економіст.

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що вони збільшать мито з 10% до 25% на імпортовану з Китаю продукцію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>