2.6 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Томос: в ПЦУ розповіли, чим треба відповідати Московському патріархату

Священнослужитель Православної церкви України, колишній прес-секретар УПЦ МП (до 2014 року) Георгій Коваленко розповів чим потрібно відповідати на провокації Московського патріархату.

Про це він розповів в інтерв’ю НП.

“Проблема православ’я зазвичай в тому, кого вважати членом громади. Це величезна проблема. З одного боку, людина має ходити до церкви. А якщо вона не ходить до церкви щотижня, церква все одно хрестить її дітей, освячує, не виганяє на Пасху з храму, приймає пожертви? Це великий комплекс питань. Коли священики намагаються зберегти не будівлю, а громаду, спільноту і відносини всередині спільноти, вони шукають компромісних, ненасильницьких, християнських методів”, – вважає священнослужитель ПЦУ.

За його словами, на певному етапі священики стикаються з тим, що їм не дають можливості для конструктивного, мирного діалогу. Священики, які прагнуть до єдності, уникають конфліктів.

“Насправді, проблем дуже багато, вони унікальні, в кожній громаді свої, і, враховуючи досить потужний спротив до єднання і набуття автокефалії Православної церкви України з боку Московського патріархату, то, скажемо так, ми перебуваємо в форматі гібридної війни. Вона ведеться проти держави й проти церкви. Насправді, це наша реальність, на яку ми маємо зважати, але все ж таки наша відповідь має бути непропорційною і більш ефективною. Я вірю в те, що правда і любов ефективніші, ніж брехня і ненависть”, – вважає Коваленко.

Нагадаємо, монастир, який раніше очолював “Паша-Мерседес” перейде у підпорядкування ПЦУ.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>