14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Томос: у РПЦ влаштували чергову істерику

У мережі сміються з істерики, яку влаштували у Московському патріархаті через візит ієрархів Православної церкви України на Афон.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Роисся24 з додаванням відповідного скріна, передає НП.

У публікації Інформаційно-просвітницького центру “Надія” при Києво-Печерській лаврі йдеться, що представників ПЦУ прийняли у монастирі Ватопед на Афоні (його настоятель відвідував Київ перед інтронізацією глави ПЦУ митрополита Епіфанія), але нібито, не пустили до Пантелеймонова монастиря.

Зазначимо, Ватопедський монастир, або Ватопед – великий православний грецький чоловічий монастир на Святий Горі Афон в Греції, другий в ієрархії афонських монастирів, один з найдавніших та найбагатших.

Крім того, ситуацію з візитом делегації ПЦУ на Афон у пості порівнюють із військовими діями РФ, використовуючи вирази “28 панфіловців”, “дійдемо до Берліна” та навіть “православний супротив Афону”.

Томос: у Московському патріархаті влаштували смішну істерику

Користувачі із гумором відреагували на пафосні висловлювання МП, жартуючи між іншим й з того, що у публікації допущено граматичну помилку.

“А звідки взялися 28 панфіловців, Москва і Берлін на Афоні? Щось міцне було у глави на вечерю”, – пише один з коментаторів.

“Ватопед, не дивлячись на славне ім’я обандерілся, то не кОчнися-ж, Євлогій!”, – додає інший

“Маятник кочнувся. Спасибі дідові на Берлін. Непотоплювані Варяги православного православ’я. 2 шт. Роісся, вперде!”, – жартує інший користувач.

Коментатори залишили ще багато дотепних дописів: “Битва церков в голові у ватопедів – дивитися в кінотеатрах Росії”, “Ватопед. Дійдемо до Берліна. Збіг? – Не думаю”, “Походи бородатих ватопедів-ігуменів на Берлін і Рейкьявік не зупинити”.

Томос: у Московському патріархаті влаштували смішну істерику Томос: у Московському патріархаті влаштували смішну істерику Томос: у Московському патріархаті влаштували смішну істерику

Нагадаємо, на Волині священик РПЦ намагався обікрасти храм ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>