12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Томос: Епіфаній розповів про звільнення лавр і те, коли ПЦУ визнають інші церкви

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, інтронізація котрого відбудеться сьогодні о 9-ій годині, розповів, коли нову українську церкву визнають інші церкви.

Про це предстоятель ПЦУ розповів  в програмі “Суботнє інтерв’ю” на Радіо Свобода.

За словами Епіфанія, є певна процедура, яку  повинна пройти Православна церква України.

“Є вже декілька церков, які розглядають  питання визнання автокефалії УПЦ. Це Елладська церква, це Кіпрська церква. Це питання розглядалося на Синоді і Болгарської церкви, і Грузинської. Зараз є багато бажаючих архієреїв з цих церков, які готові приїхати на інтронізацію. Але, на жаль, є певна процедура, яка стає на заваді цьому. Бо вони офіційно не можуть взяти участь до того часу, доки не буде ухвалено колегіальне рішення тієї чи іншої церкви щодо визнання нашого автокефального статусу. Тому, на жаль, вони не зможуть взяти участь в інтронізації, бо є певні перепони процедурного характеру”, – пояснив Епіфаній.

Також настоятель ПЦУ висловив думку щодо майбутньої долі лавр.

“Лаври – це є надбання українського народу. І духовне надбання, і культурне надбання. І вони є українськими. Але зараз тимчасово вони перебувають у духовній окупації. Але я вірю в те, що в скорому часі Господь сподобить, що лаври будуть належати справжній українській православній церкві”, – зазначив Епіфаній.

За словами митрополита  Епіфанія, у ПЦУ переконані, що не потрібно ні захоплювати, ні провокувати, ні проявляти якогось насилля щодо повернення лавр.

“Ми повинні йти з любов’ю, що ми є на своїй землі, ми прагнемо єднання, ми прагнемо мати свою єдину помісну православну церкву. І я вірю, що вони з часом це усвідомлять, зрозуміють і приєднаються самостійно до єдиної православної церкви”, – зазначив Епіфаній.

Нагадаємо, зараз відбувається інтронізація предстоятеля ПЦУ Епіфанія (онлайн трансляція).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>