8.3 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Сигнал для Криму: Віктор Шлінчак заявив про потребу створення Міністерства з реінтеграції

У 2014 році кримським татарам та українцям у Криму потрібно було дати хоча б сигнал, що Україна має плани щодо повернення півострова, створивши Міністерство з реінтеграції Криму.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак.

Віктор Шлінчак пригадав, як, покидаючи Крим у 2014-му, став свідком, як на півострові захоплювали одну будівлю за іншою. Він зауважив, що його турбує те, що на той час українська влада була розгублена.

«У мене була розмова з паном Яценюком, коли я казав, що треба дати кримським татарам і взагалі українцям у Криму хоча б бодай один сигнал, а саме – хоча б створити Міністерство з реінтеграції, як було створено у Грузії, яке було б сигналом до того, що ми маємо плани, як ми будемо повертати Крим. І в цій історії, коли ми говоримо про минуле, мене хвилює майбутнє, щоб через два-три місяці нова влада чи стара влада була готова до нових викликів. Я вам скажу, що зараз виклики стоять не менші, аніж ті, які були п’ять років тому», – заявив Віктор Шлінчак.

Своєю чергою журналіст Айдер Муждабаєв вважає, що українці мають жити так, щоб бути готовими звільнити Крим завтра.

«У нас там повинне бути сильне армійське угрупування… Нам потрібно бути готовими до воєнного сценарію, бо вони (окупанти, – ред.) до нього готові, і нам потрібно тримати дипломатичний фронт. Якщо ми самі сварками розвалимо західну коаліцію, то потім залишимося із ними сам-на-сам», – сказав Айдер Муждабаєв.

Нагадаємо, Зеленський розповів, на які поступки пішов би у питанні Криму і Донбасу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>