15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

«Свободівець» Головко захищав колишнього «регіонала»-вбивцю

У 2016 році «свободівець» Михайло Головко писав депутатське звернення на захист колишнього депутата Тернопільської обласної ради, екс-«регіонала» Павла Федика, якого звинувачували у вбивстві людини в зоні проведення АТО.

У розпорядження видання ІНФОРМАТОР потрапила копія звернення народного депутата Головка до Уповноваженого ВРУ з прав людини. На той час омбудсменом була Валерія Лутковська.

У зверненні до Уповноваженого з прав людини від 3 березня 2016 року «свободівець» повідомляє про обставини інциденту, який стався 31 жовтня 2015 році в м. Лисичанськ. Тоді у результаті конфлікту між екс-«регіоналом» Павлом Федиком та 39-річним мешканцем Краматорська останній отримав смертельне вогнепальне поранення в голову. Федик вісім місяців провів у СІЗО, після чого йому змінили міру запобіжного заходу на домашній арешт.

Павло Федик у зоні АТО

Обставини трагічної події Головко описує, посилаючись на слова матері колишнього депутата Тернопільської облради.

«Заявниця (Федик Я. М., – ред.) стверджує, що під час перебування на досудовому слідстві його незаконно позбавляють права на медичну допомогу та порушено ряд інших законних прав Федика П. Д.», – йдеться у зверненні «свободівця» до Лутковської.

Суд над Федиком

Головко просить омбудсмена «здійснити передбачені законом заходи для відновлення порушених прав затриманого за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 ККУ».

До арешту Павло Федик був депутатом Тернопільської обласної ради. З 2009 по 2014 рр. Федик представляв в облраді Партію регіонів.

У Тернопільській облраді Федик був членом фракції Партії регіонів

ЗМІ писали, що бійка, яка закінчилася смертю жителя Краматорська сталася після того, як Федик зрозумів, що спілкується з озброєним сепаратистом з бандформування Олексія Мозгового. Натомість, у приватних розмовах з ІНФОРМАТОРом депутати Тернопільської облради розповіли, що ця інформація не відповідає дійсності, а в пресі вона була опублікована, щоб виправдати Федика.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>