10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Священики з Придністров’я мали парафії на Вінничині, – голова ОДА

Троє священиків, які проживають у невизнаному Придністров’ї (Молдовська Республіка), мали парафії у Вінницькій області, а саме: у Піщанському і Ямпільському районах.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій в інтерв’ю газеті “Вінницькі реалії“, передає “Главком”.

Також чиновник вказав на неприпустимі методи Московського Патріархату, який створив на місцях справжні мобільні бригади, чиїм завданням було зривати голосування парафій за перехід до ПЦУ.

“Багато храмів і діяльність окремих священиків спонсорувалися невідомими шляхами. Також ми звернули увагу на те, що деякі проросійські священики займалися серйозним бізнесом, і в багатьох випадках – нелегальним. Зокрема, вони розраховували на підтримку в певних державних установах”, – додав Коровій.

Він наголосив, що ситуація з отриманням Томосу відкрила те, що раніше не впадало в очі, не помічалося.

“Ми дуже часто говорили про “п’яту колону”, про те, “хто на кого працює”, але, умовно кажучи, процес формування ПЦУ “спустив воду” і всі побачили “осад”. Він дещо нас шокував. Ми побачили окремих людей і, не побоюся цього сказати, окремі служби, які почали проявляти себе після створення ПЦУ”, – зазначив голова Вінницької облдержадміністрації.

Чиновник зауважив, що на сьогодні на Вінниччині 30% православних приходів мають відверто проросійські погляди і, не виключено, що й підтримку з Росії.

Нагадаємо, грузинський богослов розповів про інтриги РПЦ проти єпископів, які підтримують ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>