14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Священики РПЦ в Україні відібрали храм у ПЦУ

За півтори години після заяви мера Кропивницького Рйковича про бажання передати збудований ним храм Православній Церкві України, священики РПЦ в Україні оперативно організували збори нібито парафіян цієї церкви, щоб не допустити переходу громади.

Про це повідмляє Укрінформ з посиланням на Першу електронну газету.

Як розповіла громадська активістка Ольга Кирилюк, людей до церкви звезли автобусами.

“Московські попи навезли купу людей. Прихожани, які ходили до цієї церкви, кажуть, що її зазвичай відвідує 10-15 людей. А зараз звезли понад сотню людей. Усіх, хто прийшов із іншою думкою, спочатку хотіли вигнати, не давали слова, не дозволили зареєструватися на зборах. Нам заявили, що ми не маємо права сюди приходити. Туди привезли дітей, які плакали і благали не забирати у них храм. Це просто жах якийсь”, – згадує активістка.

У зборах узяв участь очільник Церкви Московського Патріархату в Кіровоградській області митрополит Іоасаф. За результатами зборів, завезені парафіяни проголосували за те, щоб залишити храм в юрисдикції РПЦ в Україні. А також пролунали висловлювання про невизнання рішення Вселенського Патріархату про надання Томосу єдиній помісній Православній Церкві України та засудження ініціативи головного мецената храму Райковича.

Райкович узяв на себе левову частку витрат на спорудження зазначеного храму 2013 році. Про це вказано на сайті храму і відеоролику про відкриття споруди.

Окрім того, церква розташована на земельній ділянці, яка належить ГО “Єлисаветградське православне товариство”, одним із засновників якого є Андрій Райкович. Ця інформація міститься у відкритих джерелах та у майновій декларації міського голови.

Нагадаємо, три громади на Львівщині і дві на Житомирщині вирішили перейти до ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>