11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Судові справи щодо націоналізації «ПриватБанку» ускладнять співпрацю України з МВФ, – Нацбанк

Рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо незаконності націоналізації «ПриватБанку», а також щодо скасування переліку осіб, пов’язаних з банком, несуть загрозу майбутній співпраці України з МВФ та Світовим банком.

Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій під час екстреного засідання ради фінансової стабільності, передає прес-служба НБУ.

«Це рішення суду також ускладнює співпрацю із міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком та ЄБРР, а також захист інтересів держави у судових процесах в інших юрисдикціях щодо відшкодування збитків, завданих банку та державі колишніми власниками «ПриватБанку»», — цитують слова Смолія у прес-службі Нацбанку.

Голова Нацбанку також зазначив, що націоналізація «ПриватБанку» була необхідним кроком для того, аби захистити кошти його вкладників та стабільність фінансової системи України.

За підсумками засідання Ради фінансової стабільності її члени (голови Нацбанку, Мінфіну, Фонду гарантування вкладів) домовились відкрито звітувати за перебігом оскарження судових рішень та розробити стратегію оскарження цих рішень в апеляційних інстанціях.

Нагадаємо, посольство США в Україні підтримало націоналізацію «ПриватБанку».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>