15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Суд захистив право мешканців Рівного на новий дитячий садочок

Касаційний господарський суд відхилив позов приватного ВНЗ, який за сприяння міського голови Рівного, намагався відсудити в міста 9 мільйонів гривень.

Кореспондент ІНФОРМАТОРа прибув на судове засідання.

Мова йде про недобудований корпус Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука. Недобуд університет викупив у міста у 2007 році за 1,95 мільйонів гривень і збирався пристосувати його під навчальний корпус. 

Однак, за майже десять років будівельні роботи МЕГУ так і не розпочав, а у Рівному катастрофічно не вистачає місць у дитячих садках. Саме тому міська рада у 2016 році через суд розірвала договір купівлі-продажу та повернула дитсадок у комунальну власність.

У листопаді 2017 року МЕГУ надіслав до міськради прохання повернути 1,95 мільйонів університету та суму збитків, завданих у зв’язку з розірванням договору, а це понад 9,3 мільйона гривень.

МЕГУ порахував, що у суму збитків входять “виконані будівельні та інші роботи, пов’язані з реконструкцією об’єкту нерухомого майна, враховуючи індекс інфляції з дня укладення договору”.

Інфляційні втрати, порахували у ВНЗ, складають 7,4 мільйонів гривень. Оскільки міськрада через принципову позицію мера Володимира Хомка, кошти не сплатила, університет подав у січні 2018-го року до суду.

При цьому міська рада вже почала виготовляти проектно-кошторисну документацію на добудову дитсадка на вулиці Євгена Коновальця. Планувалося залучити на будівництво гроші міського та державного бюджетів.

Варто зазначити, що близько 3 тисяч дітей Рівного не мають змоги відвідувати дитячі садочки через брак місць. Побудова нового комунального навчального закладу змогла би допомогти вирішити цю проблему.

Онак через те, що міський голова Рівного Володимир Хомко та лояльна до нього більшість просто саботували розгляд питання про компенсацію 1,95 мільйонів гривень для МЕГУ, заклад подав позов до суду і намагався стягунти з міста понад 11 мільйонів.

Однак, сьогодні, 23 квітня, Касаційний господарський суд своїм рішенням остаточно вирішив долю недобудованого корпусу, поклавши край “співробітництву” Хомка та власників ВНЗ. Міський бюджет сплатить компенсацію МЕГУ у розмірі 1,95 мільйона гривень. Рівне нарешті отримає можливість спільно з державою збудувати якісний дитячий садок.

Голова опозиції та фракції Радикальної партії у Рівненській міськраді Роман Стасюк, який взяв справу садочку на Коновальця на особистий контроль у коментарі ІНФОРМАТОРу після судового засідання заявив:

“Я надзвичайно гордий тим, що нарешті вдалося відстояти щасливе дитинство для мешканців Рівного. Афері Хомка та МЕГУ покладено край, місто нарешті зможе хоча б частково вирішити проблему з нестачею дитсадочків”.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР детальніше розповів, як Володимир Хомко саботував побудову дитячого садочка у Рівному.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>