9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Суд взяв під домашній арешт кума Продана

4 березня слідчим суддею Солом’янського районного суду м. Києва обрано запобіжний захід куму колишнього виконувача обов’язків Голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, підозрюваному у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом другом-високопосадовцем.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора САП та обрав для Максима Павицького запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, – повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зауважимо, Максиму Павицькому повідомлено про підозру у вчиненні правочинів із коштами у сумі понад 89 млн гривень, що були одержані внаслідок незаконного збагачення виконувача обов’язків Голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана.

За вказані кошти підозрюваним для свого товариша-високопосадовця було придбано зокрема 2 квартири у новобудові ЖК «Французький квартал» вартістю 6,7 млн гривень, два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн гривень, три автомобілі, з яких один Mercedes-benz GLE та два Toyota Land Cruiser, загальною вартістю 3,4 млн гривень та будинок під Києвом.

За ч. 3 ст. 209 КК України, яка інкримінується Максиму Павицькому, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, наприкінці минулого року САП оголосила Мирославу Продану про підозру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>