12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Суд виніс вирок мобілізованому з Волині, який у полоні “ДНР” став бойовиком

Військовослужбовця ЗС України з Волині, який потрапив у полон і приєднався до терористичної організації “ДНР”, заочно засудили до дев’яти років тюрми з конфіскацією.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 15 березня, повідомив прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що у квітні 2014 року волинянин був призваний до лав Збройних сил України та направлений для проходження служби в район проведення АТО. Влітку того ж року старший солдат потрапив у полон до проросійських бойовиків. Через кілька місяців, зрадивши військовій присязі, чоловік вступив до терористичної організації «ДНР», де зі зброєю в руках служив у так званій першій мотострілецькій бригаді терористів, відомій як «Перша слов’янська бригада»”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Куйбишевський районний суд Запорізької області визнав перебіжчика винним у скоєнні злочинів передбачених ч. 2 ст. 409 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зрадника оголошено у розшук. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання. Вирок набув законної сили.

Як повідомлялося, окупанти шість раз обстріляли українські позиції, двох загарбників знищено.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>