8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Суд в окупованому Криму збільшив для політв’язня Балуха термін перебування у колонії

Підконтрольний окупаційній владі Верховний суд Криму ухвалив рішення, яке продовжує час перебування в колонії українського політв’язня Володимира Балуха.

Таке рішення 24 квітня ухвалила «суддя» Любов Дяченко, – повідомляє «Кримська правозахисна група».

Заступник прокурора просив скасувати апеляційну постанову «Верховного суду» Криму щодо Балуха в частині зарахування в термін позбавлення волі часу перебування під домашнім арештом. «Прокуратура» просила перерахувати цей термін і для цього передати кримінальну справу на новий апеляційний розгляд з новим складом суду.

Однак «суддя» Дяченко, за словами адвоката, оголосила абсолютно несподіване і таке, що суперечить російському законодавству рішення: постановила не зараховувати час, проведений ним у СІЗО, як день за півтора.

Згідно ч. 3 ст. 72 КК РФ, час тримання особи під вартою зараховується в строк позбавлення волі з розрахунку один день за півтора дня відбування покарання у виправній колонії загального режиму.

Суддя вирішила вважати цей термін як день за день, а значить, тим самим продовжуючи час знаходження в колонії. Більш того, суддя прийняла це рішення, навіть не відправляючи справу в апеляцію, як того просив прокурор.

Володимир Балух брав участь в засіданні «суду» по відеозв’язку. За словами адвоката, він виглядав дуже виснаженим і, звичайно, був вкрай обурений таким рішенням судді.

Про остаточне мотивування такого рішення стане відомо, коли адвокат отримає на руки судове рішення.

Керівниця «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник сподівається, що суддя зрозуміє допущену грубу помилку, і в рішенні все-таки буде враховано час, проведений в СІЗО як день за півтора. В іншому випадку захист оскаржуватиме дане рішення.

Володимир Балух з 29 березня перебуває у виправній колонії №4 російського міста Торжок у Тверській області.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>